Νομίζω πως δεν
θα διαφωνήσετε οτι ο φούρνος μικροκυμάτων είναι από τα πλέον χρήσιμα εργαλεία
της κουζίνας. Εγώ το χρησιμοποιώ πολύ συχνά όταν θέλω να ξεπαγώσω κάτι που θέλω
να μαγειρέψω επειγόντως εκείνη την στιγμή. Να όμως και μερικές άλλες χρήσεις
του που ανακάλυψα και με εντυπωσίασαν.
• Εάν βάλετε
για περίπου 20 δευτερόλεπτα τα λεμόνια και γενικότερα τα εσπεριδοειδή βγάζουν
περισσότερο χυμό.
• Μπορεί να
φουσκώσει την ζύμη για το ψωμί και την πίτσα σε 15 λεπτά. Βάλτε μέσα στον
φούρνο κι ένα ποτήρι νερό και ζεσταίνετε στην χαμηλή θερμοκρασία για 3 λεπτά την
αφήνετε μέσα στον φούρνο για άλλα 3. Την ξαναζεσταίνετε άλλα 3 την αφήνετε να
ξεκουραστεί για άλλα 6.
• Καθαρίζει τα
σφουγγαράκια της κουζίνας. Μουλιάστε τα σε νερό με ξύδι και βάλτε στον φούρνο
μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
•
Αποκρυσταλλώνει το μέλι που έχει στερεοποιηθεί μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.
• Μαλακώνει την
μαύρη ζάχαρη. Προσθέστε μερικές σταγόνες νερό και βάλτε την να ζεσταθεί για
10-20 δευτερόλεπτα.
• Μαγειρεύει
μέσα σε 4 λεπτά πατάτες. Τσιμπήστε της και βάλτε της από 2 λεπτά σε κάθε
πλευρά.
Προσοχή: δεν βάζετε ποτέ
μεταλλικά σκεύη ή αλουμινόχαρτο μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων και ελέγξτε εάν
τα σκεύη σας είναι κατάλληλα για χρήση σε τέτοιο φούρνο.
Γεια σου Ράνια. Καλώς σε βρήκαμε και καλή αρχή!!! Παρόλο που πολλοί κρίνουν αρνητικά τον φούρνο μικροκυμμάτων λόγω της ραδιενέργειας που εκπέμπει (αν τα λέω καλά), εγώ πίνω νερό στο όνομά του... βαριέμαι απίστευτα να περιμένω το φαγητό μου να ζεσταθεί στον κανονικό φούρνο!χιχι! Callie by Anthomeli
ΑπάντησηΔιαγραφήσας ευχαριστώ πολυ!..και όπως βλέπεις συμφωνούμε...κάνω πολλά πράγματα με το φούρνο....και κάτι που ΄ξεχασα ¨"απολύμανση" των δίσκων κοπής...τα τρίβω με λεμόνι..τα βαζω μέσα για 30sec ...έτοιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήσας βλέπω τόσο καιρό "απο μακριά"...ε...τώρα θα τα λεμε "και από κοντά"
καλα εντυπωσιαστηκα με τις πατατες
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν το εχω κανει ποτε και μου φαινεται και απιστευτο
δηλαδη κοβεις τις πατατες λεπτες οπως οταν ειναι να τις τηγανισεις και τις μαγειρευει σε τοσο λιγο χρονο?