Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012

Αποψύξτε….σωστά!





Σημειώστε μερικές χρήσιμες συμβουλές.http://www.foodbites.eu/j15/images/stories/rand1/gnoristetrofima/frozen3.jpg



Η απόψυξη των τροφίμων πρέπει να γίνεται:
Στο ψυγείο με το προϊόν συσκευασμένο, π.χ. με πλαστική μεμβράνη περιτυλίγματος.

Κάτω από τρεχούμενο νερό, σε περίπτωση ανάγκης, εφόσον είναι αεροστεγώς κλεισμένο.

Σε συσκευή/ φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τον κύκλο απόψυξης. 



Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβούμε τον απαραίτητο χρόνο απόψυξης. Πρέπει άμεσα μετά την απόψυξη να προχωράμε σε μαγείρεμα του τροφίμου ή σε τοποθέτηση του στο ψυγείο.

Η απόψυξη δεν πρέπει να γίνεται:
Κάτω από τρεχούμενο νερό, όταν το τρόφιμο δεν είναι καλυμμένο με μεμβράνη περιτυλίγματος, εξαιτίας απώλειας θρεπτικών συστατικών και γεύσης, αλλά και για λόγους υγιεινής.

Σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να φθάσει το εσωτερικό του προϊόντος στους +5 βαθμούς κελσίου, η εξωτερική επιφάνεια και τα στρώματα κοντά στην επιφάνεια θα έχουν υπερβεί τη θερμοκρασία αυτή κατά πολύ και για αρκετό χρόνο, με αποτέλεσμα τη μικροβιακή ανάπτυξη.
http://www.rassiaspackaging.gr/attachments/Image/mousegraphics_fruit2.jpg
Πηγή: Περι Διατροφής Αύγουστος 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου