Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

super..καλοκαιρινό γλυκάκι!!

..έψαχνα κάτι ελαφρύ και δροσιστικό....και το βρήκα......
συνταγη απο το περιοδικό Γλυκές Ιστοριες (τευχος Ιουνίου)

Δροσερό γλυκό ψυγείου με φρυγάνιές 





 










  





..συνταγή
ένα πακέτο φρυγανιές
..για την κρέμα
100γρ κόρν φλάουρ
100γρ ζάχαρη
1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες(..έβαλα light)
2 κρόκοι αυγών
1 κλωναράκι βανίλιας(..έβαλα σκόνη)
40γρ βούτυρο αγελάδας
..για το σιρόπι
200γρ νερό
200γρ ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
..για τη διακόσμηση
500γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
κανέλα σε σκόνη
1 φλ αμύγδαλα ασπρισμένα καβουρδισμένα (..δεν τα χρησιμοποίησα)

στρώνω τις φρυγανιές, 2 στρώσεις  , αφού μουσκέψω την κάθε μια με σιρόπι( που το έχω βράσει 3-4 λεπτά).Για την κρέμα , σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, ένα φλιτζάνι από το γάλα, τη βανίλια και τους κρόκους..και ανακατεύουμε. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα προσθέτουμε το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και μετά τη στρώνουμε πάνω από της φρυγανιές. Στρώνουμε τη σαντιγί ή χρησιμοποιούμε κορνέ, πασπαλίζουμε με κανέλα και....έτοιμο!!  (πριν το κόψουμε το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου