Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Σπιτικά...μέρος 2ο...!!

...τι νομίζατε ότι με δυο συνταγές θα έμενα?...σήμερα θα σας πω για δύο συνταγές αγαπημένες..δοκιμασμένες πολλές φορές.....
.....όχι δεν το άλλαξα σε blog μαγειρικής αλλά επειδή ίσως κάποιες "χαζομαμάδες" σαν και μένα, και όχι μόνο, έχουν κάθε μέρα την έγνοια τι θα πάρουν στο σχολείο τα καμάρια τους και τι θα έχουμε για πρωινό ..είπα να μοιραστώ μαζί τους τις ιδέες μου.....

τυροπιτάκια με philadelphia

 1 πακέτο ζύμη κουρου (εγώ φτιάχνω τη δικιά μου..
με 1 φαρίνα, 1 γιαούρτι και 1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου)

για τη γέμιση
120 γρ philadelphia
150 γρ μοτσαρέλα
150 γρ φέτα
1 αυγό 
λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι  

 κόβω σε τετράγωνα ή στρογγυλά βάζω γέμιση και τα κλείνω καλά
αλείφω με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό

ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν




κουλουράκια βουτύρου με μαρμελάδα


 350 γρ. βούτυρο 
350 γρ ζάχαρη
3 αυγά
1/2 φλυτζάνα γάλα
1 μπεικιν παουντερ
2 βανίλιες
λίγο αλάτι

ανοίγουμε λεπτό ζυμάρι, κόβουμε σε ότι σχέδιο προτιμάμε
ψήνουμε στους 200 βαθμούς(..ίσως και λιγότερο) σε λαδόκολλα

τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κάνουμε σάντουιτς με μαρμελάδα...



..αυτά για σήμερα  ελπίζω να σας έδωσα ιδέες.........!!!!!!!!!!!!

13 σχόλια:

  1. αχ, την ίδια συνταγή για ζύμη έχουμε στα τυροπιτάκια!! εγώ φτιάχνω και λουκανικοπιτάκια με αυτή τη ζύμη!!! απίθανα είναι!! :) φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρένα μου, τα τυροπιτάκια τα κάνω και εγώ. Τα κουλουράκια σου όμως δεν τα ήξερα με την πρώτη ευκαιρία θα τα φτιάξω, φαίνονται πολύ όμορφα.
    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα κουλουράκια εκτός από λαχταριστά, έχουν και ωραίο σχήμα!!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου άνοιξες την όρεξη...τώρα τι θα κάνω???
    Μάλλον θα δοκιμάσω τις νοστιμιές σου το Σ/Κ παρέα με τα πιτσιρίκια!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύκολες φαίνονται!!Σ'ευχαριστούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά τα κουλουράκια σου μου μιλάνε!! Φτιάξαμε και χθες μαρμελάδα κυδώνι και τη σκέφτομαι ανάμεσα στις μαργαρίτες σου!! Την σημειώνω την συνταγή αν την δοκιμάσω!! Όταν λες βούτυρο, εννοείς το κλασικό για τους κουραμπιέδες ή το βιτάμ;; Για να ξέρω αν μπορώ να τα φτιάξω σήμερα ή θα πάρει παράταση!! χιχι!
    Καλή σου ημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ότι βουτυράκι έχεις, τα έχω δοκιμάσει όλα και αγελαδος και φυτική μαργαρίνη και με βιταμ κάποια στιγμή που δεν είχα τίποτα αλλο αλλά και μισό μισό....τα πάντα...
      μια χαρά γίνονται με όλα τα ειδη....

      Διαγραφή
  7. Ευχαριστούμε!!!!
    Αχ και νά'χα καμιά εικοσαριά τυροπιτάκια αυτή τη στιγμή να τα κάνω να!.......
    Καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!! κ εγω ενα βραβειο ηρθα να παραδωσω!!! Οι συνταγουλες φαινονται πολυ νοστιμες!!!!Φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πωπω αυτα τα τυροπιτακια με το φιλαδελφεια μου ανοιξαν την ορεξη!
    εχεις και απο μενα βραβειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ δελεαστικά, και τα αλμυρά και τα γλυκά σου, Ράνια. Μου γυάλισε ιδιαιτέρως η πρώτη συνταγή. Έχω όμως απορίες:
    Ερώτηση πρώτη: Το βιτάμ είναι σοφτ ή το τούβλο;
    Ερώτηση δεύτερη: Το γιαούρτι είναι στραγγιστό ή το κανονικό;
    Ή μήπως δεν έχει σημασία και ρωτάω βλακείες;
    Αυτά. Ευχαριστώ.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και βέβαια δεν ρωτάς βλακείες κοπέλα μου...
      ..λοιπόν το βιτάμ χρησιμοποιώ το "τούβλο" (χα, χα)
      αλλά σε θερμοκρασία δωματίου όχι λιωμένο...
      και το γιαούρτι, ότι να ναι..εγώ βάζω ακόμα και το light...
      ..άντε καλή επιτυχία!!

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα κ' αφού δεν τα έχουμε ξαναπεί, καλή χρονιά κιόλας!!!
    (Συγνώμη για το σχόλιο σε παλαιότερη ανάρτησή σου, αλλά συνηθίζω να... "ψάχνω" το παρελθόν των νέων blogs που συναντώ...)
    Ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα, είναι πραγματικά υπέροχο!!!
    Έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά εδώ μέσα!!!
    Συνέχισε έτσι!!!
    Είμαστε η Γιάννα & ο Γιάννης!!!
    Καλώς σε βρήκαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή