Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Σπιτικά....!!!

.....τις τελευταίες μέρες άφησα τις κατασκευές και το έριξα στη μαγειρική....
ψάχνω ιδέες για πρωινό αλλά και για κολατσιό...τα σχολεία άνοιξαν και γω επίσης άνοιξα τα βιβλία της μαγειρικής...!!!!

..είμαι της άποψης, ότι φτιάχνετε στο σπίτι, είναι πάντα καλύτερο....!
...θα σας δείξω κάποιες συνταγές που βρήκα (στο διαδίκτυο), τις έφτιαξα και σας τις προτείνω...

Ρολό τσουρέκι με κανέλα και σταφίδες

 υλικά

  •  500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  250ml γάλα φρέσκο
  •  40γρ μαγιά νωπή
  •  100γρ βούτυρο
  •  1 αβγό
  •  4 κ.σ. ζάχαρη
  •  ½ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
  •   ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
  •   ½ ποτήρι σταφίδες
  •   1 κ.γ. κανέλα


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με την μαγιά, ρίχνουμε λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός  και το σκεπάζουμε να ξεκουραστεί για 10.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη στο λιωμένο βούτυρο και μόλις ανακατευτεί καλά προσθέτουμε το αβγό και το αλάτι.
Προσθέτουμε το μείγμα στον χυλό και αρχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχουμε μία μαλακιά ζύμη. 
Το αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1,  1½  ώρα.
Για να φτιάξουμε την γέμιση βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη τις σταφίδες ,την κανέλα και ανακατεύουμε. 
Όταν φουσκώσει η ζύμη μας την ανοίγουμε σε σχήμα παραλληλόγραμμο αλείφουμε το βούτυρο λιωμένο και προσθέτουμε την γέμιση.
Τυλίγουμε την ζύμη σε ένα μεγάλο ρολό την κόβουμε και ψήνουμε τα ρολά μας, πάνω -κάτω στους 180°C για 20’ – 25’ λεπτά.

συνταγή από annamariabarouh.gr






 
σπιτική μερέντα !!!!
 
 
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 100γρ κουβερτούρα
  • 150γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά της σούπας άχνη κοσκινισμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
1 κούπα καλά αλεσμένο φουντούκια( στο multi )
                       




 Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ή σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με την άχνη και το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα. Τέλος βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια και το αδειάζουμε σε μπολ.
Μόλις κρυώσει τη βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου και μόλις πήξει είναι έτοιμη! 
        
 συνταγή από kouzinaki.blogspot.gr

..ένα σας λέω είναι φανταστική..μικροί-μεγάλοι ξετρελάθηκαν...και για του λόγου το αληθές....


9 σχόλια:

  1. Αχ αυτά τα ρολά είναι τα αγαπημένα μας βέβαια εγώ τα φτιάχνω με κομμάτια σοκολάτας η με μαρμελάδα, κ η αλήθεια είναι ότι έχω καιρό να τα φτιάξω, τι καλά που μου τα θύμισες γιατί πραγματικά σπάω το κεφάλι μου κάθε βράδυ με το τι να βάλω στην μικρή για κολατσιό στο σχολείο είναι λίγο δύσκολη στο φαγητό αλλά το ρολό το λατρεύει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά μαγειρέματα Ράνια, τα ρολάκια τα ήξερα , την μερέντα δεν την ήξερα. Φαίνεται πολύ ωραία συνταγή. Θα την δοκιμάσω προσεχως γιατί τώρα κάνω δίαιτα.
    καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μ' αρέσει το τσουρέκιιιιι !!! Μιάμμμμ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Çok güzel görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχχ!Τα πρώτα τα έτρωγα Σ Υ Ν Ε Χ Ω Σ στο Ρέθυμνο που σπούδαζα!Η αλήθεια είναι ότι δε θα τα κάνω γιατί αν το τολμήσω θα τα φάω όλα μονομιάς!!!!!!!!!!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Ράνια.Το τι κολατσιό θα στείλουμε στο σχολείο είναι ένα θέμα.Και πρέπει να βρίσκουμε συνεχώς νέες συνταγές.Θα δοκιμάσω τα τσουρεκάκια αλλά και την μερέντα γιατί την αγοραστή δεν την έχω και πολύ εμπιστοσύνη.Ευχαριστούμε για τις συνταγές.Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέλειες και οι δύο σου συνταγές!! Κι εγώ ψηφίζω σπιτικές λιχουδιές! Από πιτούλες και.. μερέντα μέχρι τούρτες και χάμπουργκερ!!
    Η μερέντα σου, πάντως, σαν να μου κλείνει το μάτι! χιχι!
    Καλό απόγευμα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φοβερή η σπιτική μερέντα!!! την πρώτη συνταγή θα την πάρω χωρίς μάλλον τις σταφίδες!! χι χι.. φιλάκια!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα Ράνια μου, τι κάνεις? Ευχαριστώ που πέρασες από το blog μου... Ώραία αυτά που φτιάχνεις, και μία που μ'αρέσει πολύ να μαγειρεύω νομίζω πως θα δοκιμάσω όλες αυτές τις συνταγές + τα τυροπιτάκια με Φιλαδέλφια... Φαίνονται απίστευτα στην φωτογραφία.. Φιλάκια πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή