Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Τετράδια-σημειωματάρια με χαρτιά scrapbooking!

Τον τελευταίο καιρό πειραματίζομαι με πολλά και διαφορετικά πράγματα γύρω από το handmade . Παρακολουθώ και μαθαίνω διάφορες τεχνικές, κάποιες από αυτές τελικά συνειδητοποιώ ότι δεν με εκφράζουν και άλλες με συναρπάζουν.
 Το scrapbooking στην αρχή δεν το πολυσυμπάθησα επειδή έμεινα καθαρά στη στενή έννοια αυτού του χόμπι. Όμως αρχίζοντας σιγά σιγά να το χρησιμοποιώ σε συνδυασμό με το ντεκουπάζ , ομολογώ ότι άλλαξα γνώμη.


Όμως τι είναι το scrapbooking : Πολλοί θεωρούν ότι είναι μια σύγχρονη μορφή τέχνης, όμως υπάρχει από τον 15ο αιώνα και ήταν ένας τρόπος για να συλλέγουν και να φυλάσσουν συνταγές, ποιήματα,γράμματα, σε βιβλία που ήταν διακοσμημένα με διαφορετικά χαρτιά , αποκόμματα εφημερίδων , υφάσματα , κουμπιά , ακόμα και φύλλα χρυσού. Μ αυτό τον τρόπο κρατούσαν τις αναμνήσεις  τους ζωντανές.Πολύ κοντά λοιπόν στη σημερινή του μορφή....

 Αυτό που εγώ λοιπόν κρατάω από αυτήν τη μορφή τέχνης είναι τα διαφορετικά χαρτιά, τα διάφορα μικροαντικείμενα και τα υφάσματα και δημιουργώ τετράδια -σημειωματάρια για διαφορετικές χρήσεις.

Έτσι λοιπόν έχω φτιάξει.....

Τετράδια για τις συνταγές μας...








Αλλά και για τις σημειώσεις του μαθήματος ραπτικής



 Όμως και μικρά notebook για όλες τις ηλικίες....




Έτσι με αυτό τον τρόπο ομορφαίνω στιγμές της καθημερινοτητας μας......

 Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μου στο facebook

4 σχόλια:

  1. Ολο τα δύσκολα πας και κανεις..βρε αγαπη μου.!!! πως να καταλαβω η γυναικα τι είναι το... αυτό που λες.. παντως τα δικα σου τα εφτιαξες.. σουπερ.. μου έρσαν τόσο πολύ..!!! τι μαθενεις και ραψιμο;....μπραβω κορίτσι μου.. οτι και να μαθαίνεις να περνας ομορφα και να κανεις αυτό που σου αρέσει... καλή Σαρακοστή... σου αφηνω πολλλα φιλακια εδώωωω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα βρίσκω όλα μα όλα τόσο ωραία φτιαγμένα λές και βγήκαν απο κάποιο χρονοντούλαπο...την καλησπέρα μου και θα ψαξω να μάθω ακριβώς πως γίνεται αυτή η τεχνική γιατί με ενδιαφέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωπωπωωωωωωω... μικρά έργα τέχνης!!! Συγχαρητήρια Ράνια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή