Θα μου πείτε τώρα , τι έχει αυτή η μαρμελάδα για να είναι χειμωνιάτικη....πολλά αρώματα θα σας πω, που όλα θυμίζουν χειμώνα.
Η μαρμελάδα με βανίλιες για την οποία σας λέω δεν είναι όπως τις κοινές μαρμελάδες, φρούτα ζάχαρη και στην κατσαρόλα να βράσει...............όοοοχι εδώ έχω αρώματα και φούρνο!!!!!
Καταρχήν να σας πω ότι την συνταγή τη βρήκα εδώ πέρσι το χειμώνα και την έχω ερωτευτεί....
εγώ θα σας την δώσω τη συνταγή όπως την φτιάχω, γιατί έχω αλλάξει κάποιες μικρές λεπτομέρειες...
χρειαζόμαστε
* 700 γρ. βανίλιες ( ζυγίζω μετά την αφαίρεση των κουκουτσιών)
* 350 γρ ζάχαρη
* 1/2 φλ νερό
* 1 ξυλάκι κανέλας
* 4 καρφάκια γαρίφαλο
* 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
κόβω σε μικρά κυβάκια τις βανίλιες και τις βάζω σε ταψάκι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά....
....σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και τις βάζω στο φούρνο που έχω προθερμάνει στους 180 βαθμούς, τα αφήνω 1 ώρα και κατόπιν αφαιρώ το αλουμινόχαρτο, αυξάνω τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για μια ώρα επιπλέον ( ανακατεύοντας κατά διαστήματα)
Αυτό ήταν, μετά την τοποθέτησα σε βάζα ( βγήκαν αυτά τα δυο που βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία). Οι μυρωδιές που βγαίνουν την ώρα που την ψήνεται είναι μαγικές, το χρώμα βαθύ κόκκινο και η γεύση εκπληκτική!!
Ότι πρέπει για τα χειμωνιάτικα πρωινά και όχι μόνο............τη βάζω πάνω σε γιαούρτι,σε μπισκοτάκια, ακόμα και πάνω σε τσίζ κεικ και είναι θαυμάσια!
Η μαρμελάδα με βανίλιες για την οποία σας λέω δεν είναι όπως τις κοινές μαρμελάδες, φρούτα ζάχαρη και στην κατσαρόλα να βράσει...............όοοοχι εδώ έχω αρώματα και φούρνο!!!!!
Καταρχήν να σας πω ότι την συνταγή τη βρήκα εδώ πέρσι το χειμώνα και την έχω ερωτευτεί....
εγώ θα σας την δώσω τη συνταγή όπως την φτιάχω, γιατί έχω αλλάξει κάποιες μικρές λεπτομέρειες...
χρειαζόμαστε
* 700 γρ. βανίλιες ( ζυγίζω μετά την αφαίρεση των κουκουτσιών)
* 350 γρ ζάχαρη
* 1/2 φλ νερό
* 1 ξυλάκι κανέλας
* 4 καρφάκια γαρίφαλο
* 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
κόβω σε μικρά κυβάκια τις βανίλιες και τις βάζω σε ταψάκι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά....
....σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και τις βάζω στο φούρνο που έχω προθερμάνει στους 180 βαθμούς, τα αφήνω 1 ώρα και κατόπιν αφαιρώ το αλουμινόχαρτο, αυξάνω τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για μια ώρα επιπλέον ( ανακατεύοντας κατά διαστήματα)
Αυτό ήταν, μετά την τοποθέτησα σε βάζα ( βγήκαν αυτά τα δυο που βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία). Οι μυρωδιές που βγαίνουν την ώρα που την ψήνεται είναι μαγικές, το χρώμα βαθύ κόκκινο και η γεύση εκπληκτική!!
Ότι πρέπει για τα χειμωνιάτικα πρωινά και όχι μόνο............τη βάζω πάνω σε γιαούρτι,σε μπισκοτάκια, ακόμα και πάνω σε τσίζ κεικ και είναι θαυμάσια!
Καλημέρα φίλη μου, είναι μία μαρμελάδα που αγαπώ ιδιαίτερα για το..χρώμα της που είναι μοναδικό και για τη γεύση της.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι όμορφα που στόλισες τα βαζάκια σου! Καλημέρα, καλή βδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Ράνια μου. Δεν έτυχε να ξανα ακούσω για μαρμελάδα βανίλια, αλλά φαίνεται πολύ καλή! Θα προσπαθήσω να τη φτιάξω. Καλή εβδομάδα, πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετική συνταγή !!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τη δοκιμάσω όπωσδήποτε!!!! Ευχαριστούμε πολύ που τη μοιράστηκες μαζί μας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη μου φαίνεται!!!!!!!!!!! Καλοφάγωτη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι έχω βανίλιες στο ψυγείο!!!!! Πάω να την φτιάξω ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!
Ευχαριστούμε για την συνταγή, Ράνια μου!
Φιλιά και καλή εβδομάδα!!!!!!!!
Ωραία φαίνεται!!! και ο τρόπος παρασκευής μου έχει εξάψει την περιέργεια να τη δοκιμάσω....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!!!!
Πρωτότυπη η μαρμελάδα σου.Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω ποτέ μαρμελάδα, αλλά αυτή μου κίνησε το ενδιαφέρον!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα το προσπαθήσω!
Πολύ όμορφη φαίνεται !! Καλοφάγωτη !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την φτιάξω κι εγώ οπωσδήποτε !!!
Καλή εβδομάδα !!!!
Υπέροχη η συνταγή σου Ράνια μου!!Τί τέλειο χρώμα!!Φαντάζομαι τήν γεύση του!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοφάγωτη!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!
Εύκολη συνταγή και πρωτότυπη, Ράνια,θα την δοκιμάσουμε!!!!Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν οι μαρμελάδες από κόκκινα φρούτα και λέω να τη δοκιμάσω. Καλά στο ταψάκι βγαίνει το ζουμί τους και δεν καίγεται?
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω βανίλια, λατρεύω μαρμελαδα κ μόλις λάτρεψα κ τη συνταγή σου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιστεύω ότι θα έχει μια πολύ γλυκιά και ιδιαίτερη γεύση η μαρμελάδα που μας έφτιαξες Ράνια μου....καθώς επίσης έκανες και τα βαζάκια πολύ -πολύ όμορφα φολάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι μαρμελάδαααααα!!!.. πρωτη μου φορά την βλέπω Ράνια μου αλλα μου έκλεψε την καρδια και μονο που γίνεται στον φούρνο τελειααααααα!!! εννοείται οτι θα την φτιαξω .... μου αρεσουν οι μαρμελαδες χι.χι. δεν μου φαίνεται άλλωστε;; και πανω που μου τελιωσε η δική μου με ροδακινο... ούτε παραγγελία να την είχα.... μα μέσα στο μυαλό μου ήσουν οταν αναρωτιόμουν τι μαρμελαδα να φτιαξω.; χι.χι. μπραβο κούκλα μου... να έχεις ένα ΄ομορφο και γεεμάτο χαμόγελα μηνα..... αντε και περιμένουμε νέα μπλόκερ...χι.χι. φιλακιααααααααααα..!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ πάλι έχω μια αδυναμία με τις μαρμελάδες, θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε μια και φούρνου δεν έχω κάνει ποτέ. Ευχαριστούμε για την συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα να έχεις, όμορφο και δημιουργικό, η μαρμελάδα σου έχει υπέροχο χρώμα, φαντάζομαι ότι και η νοστιμιά της θα είναι αντίστοιχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν εχω ξαναδει μαρμελάδα βανιλια!!! Μονο γλυκό του κουταλιου. Πιστευω οτι θα ειναι εξίσου ομορφο!
ΑπάντησηΔιαγραφήthe only one that ever did that.Creme Del Mar Kudos to you! Keep it uphank you so much for this! I have not been this thrilled by a post for a long time! Youve got it, whatever that means in blogging. Anyway, Youre definitely somebody that has something to.For more ==== >>>>>> http://www.healthsupreviews.com/creme-del-mar/
ΑπάντησηΔιαγραφή