Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Για τύπους.......αθλητικούς!

Βλέπω σε πολλά blogs , δραστηριότητες για παιδιά,  η πλειοψηφία έχει να κάνει με χειροτεχνία, ζωγραφική, γενικά με τεχνικά. Προσπαθώ με τα παιδιά αρκετά, σε αυτό το κομμάτι,  αλλά βρε παιδί μου......πως να το πω......"δεν το χουν". Ο μεγάλος δε ποτέ δεν ήθελε , να ζωγραφίσει, να κόψει, να κολλήσει , να κατασκευάσει.  Ο  μικρός κάτι κάνει, αλλά όχι φανατικά.
Θα μου πείτε τώρα μα με τι ασχολούνται τα παιδιά σου; Τα παιδιά μου λοιπόν τα λες τύπους αθλητικούς (.....είναι και αυτό το DNA βρε παιδί μου, τι να κάνουμε). Στο σπίτι ανέκαθεν αυτό που κυκλοφορούσε  ήταν μια μπάλα, γι αυτό το λόγο στο χώρο εδώ και χρόνια δεν υπάρχουν μπιχλιμπίδια στολισμένα δεξιά κι αριστερά κι αν θα βάλω κάτι φροντίζω να μην σπάει!!

Αλλάζοντας σπίτι πριν λίγο καιρό αποκτήσαμε περισσότερο χώρο μέσα κι έξω. Ήταν κάτι που επιδιώξαμε για τον παραπάνω λόγο. Έτσι είπαμε να βάλουμε κάποια παιχνίδια ψάξαμε αρκετά αλλά αυτά που θέλαμε κόστιζαν , είπαμε λοιπόν να φτιάξουμε εμείς ότι μπορούμε. Έτσι αρχίσαμε με ένα τραπέζι πινγκ-πονγκ. Αγοράσαμε λοιπόν ένα φύλλο ξύλο θαλάσσης, είπαμε και μας το έκοψαν στις διαστάσεις που θέλαμε και μετά έπιασαν δουλειά τα πινέλα και οι μπογιές!! Κατόπιν τα καρφώσαμε πάνω σε ένα παλιό πάγκο, πήραμε κι ένα σετ δίχτυ και ρακέτες.....και έτοιμο!



κατά τον ίδιο τρόπο φτιάξαμε και ένα ταμπλό για μπασκέτα που τοποθετήθηκε σε εξωτερικό χώρο.



κι όλα αυτά με το 1/3 των χρημάτων που θα ξοδεύαμε αν θα τα αγοράζαμε έτοιμα.
έτσι λοιπόν έχω να πω για σας που τα πιτσιρίκια σας δεν τα ενδιαφέρουν τα καλλιτεχνικά μην ανησυχείτε υπάρχουν και οι αθλητικές δραστηριότητες!!

19 σχόλια:

  1. Μπράβο, μπράβο, μπράβο!!! Τι ωραία πράγματα είναι αυτά??? Πολύ σας χαίρομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν πειράζει που δεν ασχολούνται με κατασκευές τα παιδιά σου, κάνουν κάτι επίσης πολύ καλό!! Πολύ καλό να έχεις χώρο στο σπίτι και να κάνεις τέτοια πράγματα!! Πολύ ωραίες κατασκευές και σίγουρα τα παιδιά θα είναι χαρούμενα!!
    Καλές αθλητικές δραστηριότητες λοιπόν!!
    καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό είναι αν έχεις τον κατάλληλο χώρο ΄πολλά μπορείς να κάνεις πολύ ωραία η κατασκευή σου Ράνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Ράνια! Πολύ καλές ιδέες για diy αθλητικές κατασκευές! Καλά παιχνίδια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ε καλά.. δεν είναι ολοι καλλιτεχνικοί τύποι!!! Είναι καλο που ασχολείσαι πάντως και κυρίως που ασχολούνται και τα παιδιά.. Οι αθλητικες δραστηριότητες είναι παρα πολύ καλές... Και οι κατασκευεές επίσης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρήκατε την καλύτερη λύση!! Άσε τα παιδιά να βγάζουν το άχτι τους με τα αθλητικά τους και αν κάτι χαλάσει έχουν εσάς να βρείτε τη λύση στο λεπτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο Ράνια! Και τα παιδιά σου θα το ευχαριστηθούν παίζοντας αλλά κι εσύ φτιάχνοντάς τα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ράνια μου το κάθε παιδί διαλέγει σαν χόμπι κάτι που το ευχαριστεί. Αφού τα δικά σου είναι αθλητικοί τύποι με αυτές τις αθλητικές εγκαταστάσεις θα ευχαριστηθούν πολύ.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραία ιδέα και πολύ καλή η κατασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ πάντα λέω...θέληση για δουλειά να υπάρχει κι όλα γίνονται! Δουλέψατε και φτιάξατε κάτι που θα το χαίρεστε μικροί μεγάλοι!!! Καλή σας διασκέδαση Ράνια μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τη ωραία ...Μπραβο Ρανια μου ...φαντάζομαι τη χαρά έκαναν τα παιδιά σου ..
    είδες και με λίγο λεφτά ..τη μπορείς να φτιάξεις..άπλα να εχεις λίγο φαντασία και θέληση ..και εσύ τα εχεις !!!! πολλα φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ ωραία ιδέα και εφαρμόσιμη άμεσα!!! Πως να μην ξετρελαθούν με το παιχνίδι!!!
    Φιλάκια πολλά Ράνια μου και καλό σ-κ να χεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλό μήνα , καλό καλοκαίρι, όμορφο και με πολύ παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλό Μήνα Ράνια!! Ότι πρέπει είναι και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο αφού παίζουν με τη μπάλα εκτός σπιτιού ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Α ,κι εμείς είμαστε του αθλήματος και ειδικά από τη στιγμή που ο καιρός έφτιαξε δε μαζευόμαστε σπίτι. Η αλήθεια είναι πως μας αρέσουν εξίσου και οι χειροτεχνίες αλλά τις προτιμούμε για το χειμώνα που δεν μπορούμε να βγαίνουμε έξω όσο συχνά θέλουμε. Καά παιχνίδια λοιπόν εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ααααα πολύ έξυπνη ιδέα Ρανια μου .. και τωρα τα παιδια σου θα το καταχαρούν το παιχνίδι τους.. όλα έχουν μια κλήση σε κατι...αν είναι αθληκτικοί τύποι αν τους το καλιεργήσουμε ... λοιπόν... μπραβο .. και για την ιδέα και για την δουλειά που κόστισε λίγα... έχει κι αυτό την πράκτικότητα του...καλά παιχνίδιαααα .. Ρανια μου... φιλάκιαααααα..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Love the idea of having the kids help build something that will help them exercise.Summer is a wonderful time to be outside with the children. When our kids come home they also play ping pong, play in our pool, and love playing at the beach. Thanks for sharing.
    Hugs,
    Jody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. poli ejipni idea gia na asxoloynte megali mikri telia.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή