Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

......και νόστιμο...και εύκολο.....και γρήγορο..!!!!!

.....σας έχω απίστευτο γλυκάκι για σήμερα.....
.....τα έχει όλα............και νόστιμο...και εύκολο.....και γρήγορο.!
....ιδανικό για πρωινό, για απογευματινό....με το καφεδάκι σας......
απλά υλικά.....και 15 λεπτά μόνο από τον χρόνο σας!

είναι ένα κορμός με μερέντα.....
....είναι από τα αγαπημένα μας στο σπίτι....και δεν μένει ούτε ψίχουλο...


λοιπόν αρχίζω με τα υλικά και κατόπιν σας δείχνω την εκτέλεση της συνταγής
1ποτήρι ελαιόλαδο 
1 ποτήρι ζάχαρη 
6 αυγά
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φακελάκι μπεικιν παουνερ
2 ποτήρια αλεύρι να λείπει από το καθένα 1 δάχτυλο(πολύ σημαντικό)

1 μικρή μερέντα
λίγη καρύδα τριμμένη

ψήσιμο στους 175 βαθμούς(στον αέρα)
για 12 λεπτά ακριβώς(πολύ σημαντικό), σε καλά προθερμασμένο φούρνο

ξεκινάω λοιπόν χτυπώντας με το μίξερ καλά όλα τα υλικά.....ωστόσο έχω στρώσει στη λαμαρίνα του φούρνου λαδόκολλα και ρίχνω το μείγμα....
το βάζω στο φούρνο και το αφήνω ακριβώς 12 λεπτά

Στον πάγκο της κουζίνας απλώνω ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και το πασπαλίζω με την καρύδα...
βγάζοντας το ταψί από το φούρνο το αναποδογυρίζω πάνω και αφαιρώ το χαρτί που ψήθηκε ....
 και απλώνω τη μερέντα. σε όλο το παντεσπάνι


τυλίγω ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας....αν καίει πολύ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πετσέτα.....
το αφήνετε τυλιγμένο μέχρι να κρυώσει....βγάζετε τη λαδόκολλα και κόβετε....

Υ.Γ....μπορείτε να βάλετε και μαρμελάδα αντί μερέντα......αλλά γνώμη μου είναι ότι δεν συγκρίνετε...!!!!





.....απλά δοκιμάστε το και θα ξετρελαθήτε...!!!!

 

28 σχόλια:

  1. ενδιαφερον ακουγεται
    οταν λες ''ποτηρια'' εννοεις νεροποτηρα ή κουπες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....νεροπότηρα...αλλά όχι τα πολύ μεγάλα...κανονικό ποτήρι νερου!

      Διαγραφή
  2. τέλειο φαίνεται! Μερέντα και καρύδα!μμμμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται πολύ νόστιμο! Ευχαριστώ για τη συνταγή.
    Καλή εβδομάδα.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τακτικό γλυκό, παλιά με μερέντα για τα παιδιά , τώρα που μεγάλωσαν , με μαρμελάδα , κρέμα παιδική Γιώτης δηλαδή πάλι παιδικές τροφές ! Μπράβο Ράνια μου ,τα παιδάκια σου θα σε λατρεύουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φαινεται ωραιο..η καρυδα δεν μου πολυαρεσει αλλα μπορω να την παραλειψω φανταζομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλό είναι να την αντικαταστήσεις, αν δεν σου αρέσει, όχι να την παραλείψεις γιατί θα σου κολλήσει στη λαδόκολλα...ίσως με αχνη ζάχαρη ή τριμένο καρύδι.....

      Διαγραφή
  6. Ράνια ξεσηκώθηκα και ξετρελλάθηκα!!!! Θα το φτιάξω σήμερα μάλλον!!! Με μερέντα εννοείται! Θα επανέλθω με εντυπώσεις:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πωπω, την βλεπω την δουλεια.με τοσο ωραιες συνταγες κι ο φλεβαρης θα παραμεινει...χοντρουλης!τον αλλο μηνα οι προσπαθειες και οι βαρυγδουπες δηλωσεις!θα το φτιαξω κι εγω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επέστρεψα στον τόπο του εγκλήματος!!! Το έφτιαξα και έγινε ΆΠΑΙΧΤΟ!!! Πανεύκολο, γρήγορο και οικονομικό!!! Τα παιδιά έχουν πάθει παραζάλη!!!!
    Ράνια με ανέβασες άλλο ένα επίπεδο στο σχολείο νοικοκυροσύνης!!! Υποκλίνομαι!!!
    (ψάχνω το e-mail σου στο blog να σου στείλω φώτο αλλά δεν το βρίσκω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι τόσο πολύ!!!!!!!!!
      περιμένω τις φωτο damianakirania@gmail.com

      Διαγραφή
  9. Πωπωωω είναι νοστιμότατο και φαίνεται!!! Μπράβοοοο!!!
    Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραίο μου φαίνεται Ρένα μου, αλλά σίγουρα θέλει τόσα πολλά αυγά.???
    φιλιά
    καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν γίνετε και με λιγότερα...η συνταγή λέει 6...το έχω φτιάξει απειρες φορές και γίνετε πάντα τέλειο!

      Διαγραφή
  11. Ωραιότατο φαίνεται, αλλά κι εγώ, σαν την Μαρία, έχω την ίδια απορία για τα αυγά. Αφού όμως σου γίνεται τόσο καλό...καλοφάγωτο να είναι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. This looks really delicious! Nice post!

    I love your blog! Specially the photos because they are so detailed and clear, I can really understand about your post. I followed you on GFC! Maybe you can come by mine too and maybe follow each other? :) Thank you for this post! I can't wait to read more of your posts. More power to you!

    XOXO
    Your new follower,
    www.MusingsofaMakeupMaven.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Absolutely love your blog ^_^

    Follow each other?
    Follow me via GFC : http://kalapalette.blogspot.in/
    Facebook : http://www.facebook.com/Kalapalette

    Kindly let me know where all you are following and I will return the favor.

    Spread some love.

    Apurva
    http://kalapalette.blogspot.in/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πω πω πω.. ποια μαρμελάδα!!! με μερέντα!!! χα χα.. τέλειο!! φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Absolutely love your blog ^_^

    Follow each other?
    Follow me via GFC : http://kalapalette.blogspot.in/
    Facebook : http://www.facebook.com/Kalapalette

    Kindly let me know where all you are following and I will return the favor.

    Spread some love.

    Apurva
    http://kalapalette.blogspot.in/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ω! Θέλω! Θέλω!!! Την κρατάω τη συνταγή για όταν θα έχω το ελεύθερο να φάω όσα γλυκά επιθυμώ!! χαχα! Πάντως φαίνεται πολύ αφράτος ο κορμός σου και πεντανόστιμος!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μμμμμμ Ράνια,μούρλια φαίνεται!!!Και το παρουσιάζεις τόσο νόστιμο-))))
    πολλά φιλιά-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Hummmmmmmm.... muito bom!

    Bom Carnaval!!! º°♡

    ♪♫.•*¨*•.♫♪
    ღ°Brasilღ
    ♪♫♡♡♡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το κέικ σου φαίνετα υπέροχο! Θα κρατήσω την συνταγή για να το κάνω! Το μπλογκ σου είναι υπέροχο! Καλώς σε βρήκα λοιπόν και θα τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ουαο...φαιντεια πεντανοστιμο κ γινεται κ γρηγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή