Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Φτιάχνω τη λαμπάδα μου...!!!

....οι χειροποίητες λαμπάδες μου άρεσαν πάντα....είμαι από αυτούς που ακόμα και τώρα θέλω στην Ανάσταση να έχω την ιδιαίτερη λαμπαδίτσα μου...
έτσι λοιπόν αποφάσισα φέτος εκτός από την δικιά μου λαμπάδα να φτιάξω και για τους υπόλοιπους ενήλικες της οικογένειας ...
....τα υλικά μου απλά , που τα βρήκα στα κουτιά μου και λαμπάδες άσπρες από γνωστό παιχνιδάδικο, μόλις 99 λεπτά η μία...

σκοπός της σημερινής μου ανάρτησης είναι να σας προτρέψω να φτιάξετε τις δικές σας λαμπάδες...είναι ωραίο συναίσθημα να κρατάτε την δικιά σας,χειροποίητη λαμπάδα το Πάσχα...!!!

χρησιμοποίησα σπάγκο, κορδόνι, ύφασμα, πασχαλίτσες και να το αποτέλεσμα...


στην τελευταία την καρδιά μαντέψτε από τι την έφτιαξα......


από αλουμινοκαπάκι.......που τόσο το έχει εκθειάσει η αγαπημένη μας Ρένα ...
το ίσιωσα. το έκοψα και το έβαψα...δεν είναι τέλειο?

φυσικά δεν θα μπορούσα να μην φτιάξω και λαμπάδες με χαρτοπετσέτα και ένα τύπου ντεκουπάζ που έχω βρει εδώ και με έχει βολέψει πολύ....



φτιάξτε λοιπόν μόνες σας λαμπάδες για σας και τους αγαπημένους σας......νιώστε  τη χαρά της δημιουργίας!!!!
 

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Πασχαλινά..... .... ανακυκλώνοντας και μεταμορφώνοντας!!!

Το Πάσχα πλησιάζει.....παρόλο που δεν είναι μια γιορτή που να συνηθίζουμε στην Ελλάδα να στολίζουμε το σπίτι μας ιδιαίτερα.....εμένα μου αρέσουν όλες αυτές οι ιδέες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο...
έτσι είπα να φτιάξω μερικά πράγματα να μας βάλω στο κλίμα....

οι αυγοθήκες με τα τσόφλια αυγών κυκλοφορούν πολύ....
,έτσι άδειασα τα αυγά έβαλα μέσα φακές(...όπως κάνουν τα παιδιά στο σχολείο)και τώρα που μεγαλώνουν το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο


επίσης τα τσόφλια γίνονται υπέροχα κηροπήγια το ξέρατε ?
έλιωσα κεράκια που δεν χρησιμοποιώ πια, κράτησα και τα φιτίλια τους και γέμισα τα τσόφλια των αυγών και τα τοποθέτησα σε μια χάρτινη αυγοθήκη  που έβαψα...
είναι πολύ όμορφα και ακόμα ομορφότερα όταν ανάβουν......



για την είσοδο δεν ήξερα τι να κρεμάσω, ψάχνοντας στην αποθήκη βρήκα ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι το οποίο δεν το είχα χρησιμοποιήσει τα τελευταία χρόνια....και είπα να το αλλάξω και αυτό σε κάτι πιο πασχαλινό....
έσβησα το καλά Χριστούγεννα και στη θέση του έκανα ένα απλό ντεκουπάζ με πασχαλινό θέμα, πήρα κομμάτια από παλιά πασχαλινά στολίδια...έβαλα και την κορδελίτσα και έτοιμο......


 αυτά τα λίγα για σήμερα ...ελπίζω να σας έδωσα όμορφες ιδέες!!!!!!!!!


Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Σοκολατοκεικάκια...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

....η σημερινή μου ανάρτηση είναι ιδιαίτερη....
πρόκειται για μια σούπερ συνταγή που έχουμε λατρέψει στο σπίτι και θέλω να την μοιραστώ μαζί σας...
επίσης να σας πω ότι από σήμερα και κάθε συνταγή που θα σας δείχνω θα συνοδεύεται από μια θερμιδική ανάλυση και συμβουλές πως να την εντάξουμε στην διατροφή μας....
φυσικά δεν θα τα κάνω εγώ όλα αυτά αλλά μια σπουδαία επιστήμονας και ένας υπέροχος άνθρωπος...για μένα είναι η αγαπημένη μου Μαρία ....θα τα δείτε όμως παρακάτω...

Σοκολατοκεικάκια λοιπόν....(να πω ότι το όνομα είναι δικό μου, η ονομασία τους είναι κάπως αλλιώς αλλά δεν το σημείωσα όταν έγραψα την συνταγή και τώρα πια δεν θυμάμαι)
πανεύκολα, γρήγορα και πεντανοστιμα!!!!!!!!


Υλικά

220 γρ κουβερτούρα
100 γρ βούτυρο αγελάδας                                        
165 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
3 μεσαία αυγά
225 γρ αλεύρι
2 κουταλιές κακάο 1 κουταλάκι μπεικιν    

100 γρ άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί λιώνω τη σοκολάτα με το βούτυρο. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τη ζάχαρη με τ' αυγά, και ενώνουμε τα δύο μείγματα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο σοκολατένιο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για 25-30 λεπτά ( όσο πιο ρηχό είναι το μπολ τόσο γρηγορότερα θα πήξει)...είναι έτοιμο όταν μπορεί να πλαστεί το μείγμα όπως ακριβώς τα κεφτεδάκια.

ωστόσο κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς

τα βγάζουμε από την κατάψυξη τα πλάθουμε μπαλάκια, τα κυλάμε στην άχνη, τα τινάζουμε να φύγει η περίσσια και τα τοποθετούμε σε στρωμένη λαδόκολλα στο ταψί σε απόσταση γιατί απλώνουν
ψήνουμε για 10-12 λεπτά




ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΡΕΠΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΕΝΟΣ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ


Kilocalories(θερμίδες):                 60kcal

Protein(πρωτείνη):                         1.2 g

Carbohydrate(υδατάνθρακες):                 8.5 g

Total Fat(ολικά λιπαρά):                              2.5 g

Διατροφικές Πληροφορίες


Ένα γλύκισμα εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του, είναι η σημερινή μας πρόταση. Η βάση του γλυκού αυτού είναι το αλεύρι και η κουβερτούρα. Το αλεύρι αποτελεί τη βασική πηγή υδατανθράκων αυτής της συνταγής. Η σοκολάτα, συμμετέχει στη συνταγή ως πηγή τόσο μακροθρεπτικών συστατικών δλδ υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπών, αλλά και ως πηγή μετάλλων, ιχνοστοιχείων και βιταμινών.
Με αφορμή τα μπισκοτάκια μας κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την σοκολάτα. Η σοκολάτα, περιέχει όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά, δηλαδή υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο αλλά και ένα πλήθος από βιταμίνες όλων των κατηγοριών και για το λόγο αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα από τα πιο θρεπτικά φυσικά προϊόντα. Δίνει ενέργεια, είναι τονωτική και αποτελεί πλούσια πηγή ζωτικότητας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Εξαιτίας όλων των θρεπτικών συστατικών που περιέχει, ασκεί προληπτική δράση ενάντια στον καρκίνο, στα καρδιαγγειακά νοσήματα και σε εκφυλιστικές παθήσεις. Τα κυριότερα λιπαρά οξέα της σοκολάτας είναι το ελαϊκό οξύ (35%- μονοακόρεστο), το λινελαϊκό (5%- πολυακόρεστο), το στεατικό (35%- κορεσμένο) και το παλμιτικό (25%- κορεσμένο). Η αναλογία αυτή των λιπαρών οξέων της σοκολάτας δεν επηρεάζει αρνητικά τα λιπίδια του αίματος, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι η σοκολάτα υγείας δεν περιέχει χοληστερόλη. Το ασβέστιο, ο φώσφορος και το μαγνήσιο που περιέχονται στη σοκολάτα έχουν βρεθεί ότι προλαμβάνουν την υπέρταση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ συμμετέχουν στον μεταβολισμό των οστών και δοντιών (πρόληψη οστεοπόρωσης).  Αν την καταναλώσετε με μέτρο, και την εντάξετε σ’ ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, θα επωφεληθείτε όλες τις ευεργετικές της ιδιότητες…


Προσαρμογή στο διαιτολόγιο: Μικρά και νόστιμα, με χαμηλό θερμιδικό φορτίο και σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, μπορούν ν’ αποτελέσουν άριστη επιλογή για δεκατιανό ή για συνοδεία του απογευματινού σας καφέ. Καταναλώστε άφοβα λοιπόν και κυρίως χωρίς τύψεις 1-2 μπισκοτάκια ,απολαύστε τη γεύση τους και καλύψτε την επιθυμία σας για γλυκό χωρίς θερμικό κόστος, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής!!..

Καλή απόλαυση…



 Νικολιδάκη Μαρία
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Απόφοιτος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών




Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ανοιξιάτικες αλλαγές....!

....όπως κάθε αλλαγή εποχής, έρχεται και η αλλαγή στο σπίτι....πόσο μάλλον όταν αυτή η εποχή είναι η Άνοιξη..!!!!!!!!!
....δεν ξοδεύω πολλά, ανακυκλώνω πράγματα, αλλάζω όψη σε άλλα....φυτεύω λουλούδια.....βάζω χρώμα......και welcome spring!!!!!!!!

....έχω κάποια βαζάκια που είναι πολύ αγαπημένα....αν ανατρέξετε σε παλιότερες αναρτήσεις μου υπάρχουν σε πολλές...!!!
...μου αρέσει το σχήμα τους και το μέγεθος τους....
έτσι τώρα τα έφτιαξα ανοιξιάτικα!!!!!!!!
....τους έδωσα χρώμα....δεν είναι βέβαια μόνιμο (...γιατί θέλω να τα αλλάζω άλλωστε)..ούτε αδιάβροχα...αλλά είναι πανέμορφα!!

αραίωσα ατλακόλ και τη χρωμάτισα με χρώμα ζαχαροπλαστικής, την έριξα μέσα ώστε να πάει παντού,
την άφησα να στεγνώσει ...και είχα αυτό το αποτέλεσμα!!!

....τα κεριά μες στο σπίτι μου αρέσουν πολύ....όμως και αυτά έπρεπε να γίνουν ανοιξιάτικα
κάποια από αυτά τα χρωμάτισα με ακρυλικά σε χαρούμενα χρώματα....(..ήταν λευκά)


και σε άλλα έκανα ντεκουπάζ με την τεχνική που βρήκα εδώ...






και τέλος φύτεψα λουλούδια της άνοιξης και επί της ευκαιρίας άλλαξα και λίγο τα παλιά τσίγκινα κασπουδάκια μου.....με ντεκουπάζ χαρτοπετσέτας!


...περιμένω ακόμα τα ανθισμένα μαξιλάρια για τους καναπέδες, να τα φτιάξει η μαμά με ύφασμα που πήρα στις εκπτώσεις στη μισή τιμή....για να ολοκληρωθεί το ανοιξιάτικο σκηνικό...

welcome spring!!!!!!!