Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Ανακυκλώνω...μανταλάκια!

Χρηστικά, κοινά και συνηθισμένα αντικείμενα μπορούν να βγουν από την πεζή πραγματικότητα τους με λίγη φαντασία!
....έτσι ακριβώς και με τα μανταλάκια...μπορούν να χρησιμοποιηθούν...




-σαν σελιδοδείκτες,κρατήστε το βιβλίο των συνταγών όταν μαγειρεύετε ή το βιβλίο στην παραλία













-σαν μαγνητάκι για το ψυγείο για φωτογραφίες ή λογαριασμούς











-σαν δέσιμο σε τσάντα δώρου










-σαν στήριγμα στα φυτά






...νομίζω βέβαια ότι σίγουρα μπορούμε να βρούμε κι άλλους τρόπους χρήσεις....
 
και βέβαια αν τα χρωματίσετε και κολλήσετε πάνω πραγματάκια που όλες ,έχουμε στα συρτάρια μας, έτσι όπως έκανα εγώ, ...το αισθητικό αποτέλεσμα είναι σούπερ!!

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

...κρέμασε τα...όμορφα - DIY

Για να φτιάξω αυτές τις ωραίες κρεμάστρες ,χρησιμοποίησα αυτες τις μάλλον ασχημες(που έχω αρκετές) τις συρμάτινες που χρησιμοποιούν τα καθαριστήρια και φυσικά  εμπνεύστηκα από το αγαπημένο bloggoσπιτάκι  studio34E .

..... νομίζω ότι ομόρφυναν αρκετά, έτσι δεν είναι?

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

..στην υγειά σας!

Και ναι το πρώτο μου ποτάκι για φέτος...έτοιμο.
Λικέρ κεράσι, πήρε 1 μήνα κλεισμένο μες στο ντουλάπι...και τώρα έτοιμο.
Κόκκινο βαθύ το χρώμα του...γλυκιά μυρωδιά ...
Βρήκα πολλές συνταγες, αλλα αυτη που διαλεξα ήταν της Αργυρως..

Υλικά

  • 1 κιλό κεράσια
  • 1 λίτρο κονιάκ
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
  • 1 αποστειρωμένη γυάλα ή 2 αποστειρωμένα μπουκάλια
Εκτέλεση
Διαλέγουμε γερά, σφιχτά και γλυκά κεράσια. Αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Με το ειδικό εργαλείο ή με μία φουρκέτα αφαιρούμε και τα κουκούτσια και συλλέγουμε τα ζουμιά που στάζουν μέσα σε μπολ.
Κάνουμε στρώσεις τα κεράσια με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και το χυμό που έχουν βγάλει, καθώς αφαιρούσαμε τα κουκούτσια. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μία νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα θα δούμε ότι η ζάχαρη έχει λιώσει σε σιρόπι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε γυάλινο βάζο με καπάκι που κλείνει αεροστεγώς. Προσθέτουμε το αλκοόλ και τα μυρωδικά και σφραγίζουμε τη γυάλα. Την αφήνουμε σε σκοτεινό σημείο για ένα μήνα. Πότε πότε ανακινούμε το βάζο

.
Σουρώνουμε δύο φορές το λικέρ σε φίλτρο του καφέ. Το μοιράζουμε σε μπουκάλια και το διατηρούμε παγωμένο στο ψυγείο.

Για 2 μπουκάλια λικέρ
Χρόνος ωρίμανσης: 1 μήνας

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012

Αποψύξτε….σωστά!





Σημειώστε μερικές χρήσιμες συμβουλές.http://www.foodbites.eu/j15/images/stories/rand1/gnoristetrofima/frozen3.jpg



Η απόψυξη των τροφίμων πρέπει να γίνεται:
Στο ψυγείο με το προϊόν συσκευασμένο, π.χ. με πλαστική μεμβράνη περιτυλίγματος.

Κάτω από τρεχούμενο νερό, σε περίπτωση ανάγκης, εφόσον είναι αεροστεγώς κλεισμένο.

Σε συσκευή/ φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τον κύκλο απόψυξης. 



Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβούμε τον απαραίτητο χρόνο απόψυξης. Πρέπει άμεσα μετά την απόψυξη να προχωράμε σε μαγείρεμα του τροφίμου ή σε τοποθέτηση του στο ψυγείο.

Η απόψυξη δεν πρέπει να γίνεται:
Κάτω από τρεχούμενο νερό, όταν το τρόφιμο δεν είναι καλυμμένο με μεμβράνη περιτυλίγματος, εξαιτίας απώλειας θρεπτικών συστατικών και γεύσης, αλλά και για λόγους υγιεινής.

Σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να φθάσει το εσωτερικό του προϊόντος στους +5 βαθμούς κελσίου, η εξωτερική επιφάνεια και τα στρώματα κοντά στην επιφάνεια θα έχουν υπερβεί τη θερμοκρασία αυτή κατά πολύ και για αρκετό χρόνο, με αποτέλεσμα τη μικροβιακή ανάπτυξη.
http://www.rassiaspackaging.gr/attachments/Image/mousegraphics_fruit2.jpg
Πηγή: Περι Διατροφής Αύγουστος 2009

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

super..καλοκαιρινό γλυκάκι!!

..έψαχνα κάτι ελαφρύ και δροσιστικό....και το βρήκα......
συνταγη απο το περιοδικό Γλυκές Ιστοριες (τευχος Ιουνίου)

Δροσερό γλυκό ψυγείου με φρυγάνιές 





 










  





..συνταγή
ένα πακέτο φρυγανιές
..για την κρέμα
100γρ κόρν φλάουρ
100γρ ζάχαρη
1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες(..έβαλα light)
2 κρόκοι αυγών
1 κλωναράκι βανίλιας(..έβαλα σκόνη)
40γρ βούτυρο αγελάδας
..για το σιρόπι
200γρ νερό
200γρ ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
..για τη διακόσμηση
500γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
κανέλα σε σκόνη
1 φλ αμύγδαλα ασπρισμένα καβουρδισμένα (..δεν τα χρησιμοποίησα)

στρώνω τις φρυγανιές, 2 στρώσεις  , αφού μουσκέψω την κάθε μια με σιρόπι( που το έχω βράσει 3-4 λεπτά).Για την κρέμα , σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, ένα φλιτζάνι από το γάλα, τη βανίλια και τους κρόκους..και ανακατεύουμε. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα προσθέτουμε το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και μετά τη στρώνουμε πάνω από της φρυγανιές. Στρώνουμε τη σαντιγί ή χρησιμοποιούμε κορνέ, πασπαλίζουμε με κανέλα και....έτοιμο!!  (πριν το κόψουμε το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες)


Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Ανακυκλώνω (1).....DIY

..τι άλλο να κάνω με ένα άδειο βάζο?....

μια ιδέα που κάποια στιγμή είδα σε κάποιο blog..(που τώρα όσο και να προσπαθώ, δεν μπορώ να θυμηθώ ).....τακτοποίηση ραπτικών!
 



..ήταν το δώρο μου σήμερα στη φίλη μου τη Μαρίνα που γιόρταζε...!

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Βγάλτε τις στον ήλιο.....

Μένουν στον ήλιο για ώρες, ζαρώνουν..αλλά δεν βγάζουν κουβέντα, αντίθετα μάλιστα νοστιμευουν τη ζωή....και τις λατρεύω..

2ο βήμα






1ο βήμα
γι΄ αυτό αποφάσισα φέτος να φτιάξω λιαστές ντομάτες..











...θα χρειαστείτε 
ντομάτες ώριμες (κατά προτίμηση πομοντόρια)
χοντρό αλάτι
τούλι ή σήτα
...για τη μαρινάδα
ελαιόλαδο
σκόρδο
κόκκους πιπεριού, δάφνη

κόβουμε τις ντομάτες, τις απλώνουμε σε σχάρα . τις τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και αλατίζουμε. Τις αφήνουμε στον ήλιο σκεπασμένες μέχρι να στεγνώσουν τελείως, τις βάζουμε με τη μαρινάδα κατόπιν σε βάζο (χρησιμοποίησα αποστειρωμένο)



Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Δείτε τον φούρνο μικροκυμάτων.....αλλιώς!


Νομίζω πως δεν θα διαφωνήσετε οτι ο φούρνος μικροκυμάτων είναι από τα πλέον χρήσιμα εργαλεία της κουζίνας. Εγώ το χρησιμοποιώ πολύ συχνά όταν θέλω να ξεπαγώσω κάτι που θέλω να μαγειρέψω επειγόντως εκείνη την στιγμή. Να όμως και μερικές άλλες χρήσεις του που ανακάλυψα και με εντυπωσίασαν.
• Εάν βάλετε για περίπου 20 δευτερόλεπτα τα λεμόνια και γενικότερα τα εσπεριδοειδή βγάζουν περισσότερο χυμό.
• Μπορεί να φουσκώσει την ζύμη για το ψωμί και την πίτσα σε 15 λεπτά. Βάλτε μέσα στον φούρνο κι ένα ποτήρι νερό και ζεσταίνετε στην χαμηλή θερμοκρασία για 3 λεπτά την αφήνετε μέσα στον φούρνο για άλλα 3. Την ξαναζεσταίνετε άλλα 3 την αφήνετε να ξεκουραστεί για άλλα 6.
• Καθαρίζει τα σφουγγαράκια της κουζίνας. Μουλιάστε τα σε νερό με ξύδι και βάλτε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
• Αποκρυσταλλώνει το μέλι που έχει στερεοποιηθεί μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.
• Μαλακώνει την μαύρη ζάχαρη. Προσθέστε μερικές σταγόνες νερό και βάλτε την να ζεσταθεί για 10-20 δευτερόλεπτα.
• Μαγειρεύει μέσα σε 4 λεπτά πατάτες. Τσιμπήστε της και βάλτε της από 2 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Προσοχή: δεν βάζετε ποτέ μεταλλικά σκεύη ή αλουμινόχαρτο μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων και ελέγξτε εάν τα σκεύη σας είναι κατάλληλα για χρήση σε τέτοιο φούρνο.